Thursday, May 19, 2011

Trip Budak Event(TRIBE)-Admiral Cove

Rindu tak?? Rindu tak?? I pun rindu jugak. Semester break has been great so far. Mana taknya, since cuti ni, jarang duduk rumah. Ada je plan. Pergi bercuti la, majlis itu, majlis ini, so niat untuk mengupdate blog memang sengaja ditangguhkan. I know that lots of people tag my name especially on facebook but its hard for me to reply any of those. Time relax aka bercuti memamng taknak diganggu.

Berita baik lepas balik balik holiday, I've gained 8kg. Tak main-main, konfem betul. I was shocked and right now I'm trying real hard to lose weight because I do have several wedding invitation that I need to attend  and I need to look good in every pictures. Hehe(over sangat, kalah pengantin!!!). As you all know, I'm on holiday for several days, so today's post just nak share, tempat yang I pergi.

The whole family are involved. We start our journey on Sunday and we stayed at Admiral Cove. Tempat ni sangat cooling dan tenang. Dikelilingi bot-bot besar dan yacht, somehow rather it looks like A Yacht Club. Memang best bila orang tak ramai. Very exclusive place. Kalau nak betul-betul relax, this is definitely a good place. This time memang I fully utilised my time to sleep. Lepas final exam, now baru dapat relax. Taknak fikir pasal result or anything. Just hope and pray for the best.

This is the view from my room. Sorrylah, gambar ni memang asal ada je.
Rumah-rumah banglo tepi laut terasa ala-ala dekat Malibu beach pulak~
Rumah-rumah banglo ini kepunyaan orang-orang kaya dekat area situ la. One of the houses belongs to my dad's friend. He's a doctor. Kalu tahu doctor boleh jadi kaya, dah lama jadi doktor, :P..


Bot paling besar dalam area ni. Belongs to one of Malaysian Tycoon.

Take a closer look dekat bot paling BESAR. Bot ini dinamakan Matahari.
Tak tahu kenapa Matahari, kena tanya dengan Malaysian Tycoon tu la..hehe
Anak Tun mahathir punya bot pun ada dalam gambar ni. Let's Find, hahahaha~


Seronok tengok barang-barang permainan orang kaya. I do believe if we work hard, we will achieve it. That's why bila bercuti-cuti macam ni boleh menimbulkan inpirasi. Bak kata orang, jauh berjalan, luas pemandangan. Ilmu pun bertambah. Tapi mesti ada ongkosnya..hihihihi.

BTW, seni bina hotel ni, biasa jer, that's why kurang gambar. Tapi kadang-kadang terasa betul-betul macam di FRENCH RIVIERA dekat France pulak, maybe sebab dikelilingi pantai, houses, dan bot. Tapi letak jugakla 1 gambar, bagi puas hati...

Kan dah cakap, hotel stucture are quite simple. tak ekstravaganza pun~

P/S:  Hari-hari telan macam ni, mana badan tak naik. Lepas tu menyesal,hihi. Tapi cuti-cuti ni susahla nak kurangkan berat.

Corned beef dekat sini terbaek!!.. Meatballs pun sedap, sama macam IKEA~

12 comments:

Eyda Syahida said...

where's ur pic huh? nak tengokk.. hoho~

nnisa azizan said...

wauu,bestnyee !

Rozuan Ismail said...

sedapnya meatball tuh.apa?naik 8kg.huhu

diana said...

bestnye jadi orang kaya..:P

syazwan said...

enjoy your holiday bro!

fierapirot said...

faris!! cantik header!...*komen tak kena dgn tajuk entry* hahaha..=)

hafiz hafizol said...

ok.. peliks.blogspot kenapa header ko x da gambar aku pun.. okbaiii..

F A I Z said...

hurm... apakah??

Jemari MonteL said...

nyampah... saje nak kasik ahkak jeles lewwtewww...... :p

EYFAalias said...

meatball nampak menarik. nyummm! :p

http://eyfaaliasstory.blogspot.com/2011/05/kite-dapat-doodle-dari-cik-cempaka.html

Afsar said...

#eyda syahida: next post nanti...hehe

#nnisa azizan: tambah best sebab baru lepas EXAM..:)

#Rozuan ismail: btul2 8kg 1 bulan..hihi

#diana: mana ada kaya, sesiapa pun leh pergi~

#syazwan: mmg tengah enjoy gila2 ni!!

#fierapirot: ko panggil header??hehehe buat sendirila, takder saper sudi..:P

#hafiz hafizol: suro peminat ko buat untuk aku, konfem ada~

#faiz: apakah apa?

#Jemari montel: jeles kew???:)

#eyfaalia: mmg sedap...nanti melawat blog kamu ok..~

Farierahasanz said...

erk , siyes speechles.!! ahahaa . .

aku naa tgok muke kaw yg daa makin tembam tue . .hahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...