Friday, April 29, 2011

Bencana Alam di Puncak Alam

Hari ini hujan!!! Bangun pagi pukul 5 nak study, hujan turun mencurah-curah..hehe, macam karangan Bahasa Malaysia Tingkatan 3 pulak~.. Hujan turun dengan lebatnya, dan on the way nak pergi Exam, hujan masih belum berhenti.

Nasib baik naik kereta, kalau tak tak tahulah macam mana lencunnya. Kesian dengan kawan-kawan yang menduduki exam dalam keadaan yang lencun. Kenapalah tak telefon mintak tolong ambil kat rumah ker?? But the main issue here bila balik exam, this is what happened.

Tak jelas??? Ok, tengok gambar seterusnya :-

Banjir!!! Macam mana nak balik rumah(rumah sewa yer~)
Mana-mana kenderaan yang berani redah, hentikanlah niat anda. Konfem sangkut di tengah-tengah.
I was stuck for about 30 minutes, before ada kawan bagitahu jalan alternatif. Lega rasa, for now. But I'm going back to Cheras, sebab plan nak balik kampung. tak tahu boleh ke tak, sebab semua jalan-jalan di sekeliling banjir.

Jalan Econsave, ada kereta dah tenggelam.(Kebenaran agak kabur sikit).
Jalan Meru, banjir teruk. Kawan-kawan di Klang Sentral semua stuck sebab bas tak sampai
Jalan Sungai Buloh pun sama banjir.
Terkandaslah nampaknya di Puncak Alam. Semoga malam ini tidak hujan dan besok boleh balik!!!!

Harapan nak makan Mc D pun terkandas sebab ini:-

Maaf, kamera kecik, so gambar Mc D' tak dapat masuk, hehe. Tapi Mc D' memang lengang hari ni.

P/s: Paper final hari ini agak ok dari the first one. Insyaallah score~

36 comments:

Aliah said...

biar betul...hari ni dalam sejarah...

Eyda Syahida said...

taknak bagi ko balik awalla tuh... aku pon last paper ahad nih.. =.=

cik pieja hut said...

banjir..oh no...jangan lah bnjir teruk...puncak bnjir??pelik..

MR. MIND said...

jat shah alam pun slalu hujan petang2

Syafiq Rosli said...

pergh..gle truk bnjr

aizamia3 said...

nasib baik semalam balik dah lewat petang so takdelah kemungkinan untuk terperangkap dalam banjir tu.. tapi semalam pun memang luarbiasa sesaknya.. nak nangis pandu kete penat..

Nor Suhaiza said...

hu3..ingtkn area umah saya je yg ujan...
:)
happy blogging....

Ana Farhana said...

ingtkan puncak alam da btul2 kat puncak...still gak knew ye...huhu nseb bek jd pas exam..if b4 exam, x ke haru??hehe

Zz~ said...

wahh banjir!! seb bek sempat g exam kan?

Afsar said...

#aliah: betulla..memang hari ini dalam sejarah pun..hehe

#Eyda Syahida: aku punya paper lambat lagi abis la cik adik...~

#Cik Pieja: aku pun pelik, tapi dah banjir, nak buat camner~

#mr. mind: banjir ni sebab hujan pukul 5 pagi tadi..hehehe

#syafiq rosli: camner ko leh tak tau??ko duk dalam???

#aizamia: lain kali balik malam..konfem tak jam~

#nor suhaiza: happy blogging to you too

#ana: bes wei, siap amik gambar lagi..mehla dtg cni..

#zz~: syukur, kalau tak mmg haru la..

aslann said...

Namanya puncak, tapi banjir jugak ye..same la cam kota tinggi, tapi tenggelam jugak dek bencana alam..hehe..

Afsar said...

#aslann: semuanya gara-gara kealpaan manusia...wah hebat tak ayat aku??hehehe

www.fierapirot.bolgspot.com said...

biar betull!=) singgah and follow u..=)

Muhammadnuraizuddin said...

fuh.~

kam_hafiz said...

wahhh..bnjir besh nye..
tapi nie msti bnjir kilat kan..
tetiba plak banjir..

Afsar said...

#kam_hafiz: mmg banjir kilat..tapi agak seksa gak arr~

#fierapirot: mmg betul..tak tpu nyer..hehe

@muhammad: fuh~

trigyy said...

puncak alam banjir? exam terjejas tak? hahahhha

Afsar said...

#trigyy: so exam ok...seb baik after exam..kalau tak mmg tension~

ain revival said...

wahh..puncak alam banjir....igtkan kwasan tuh tinggi...

nseb baik UiTM shah alam x banjir..tapi kuyup jgak jawab exam smalam..adess..:)

Afsar said...

#ain revival: mmg tggi, tapi banjir kilat...shah alam pun hujan lebat gak???

mary ann ;) said...

hehehe..hujan sampai banjir ye kat puncak alam tu..haihh..

;)

Afsar said...

@mary ann: gitulah gamaknya...~

MéuzAngelo™ XXIII said...

banjir?

fAriErAhAsAnZ said...

erk . . D'MASSIVE-DIAM TANPA KATA ~

♥NuR SyAFiQah♥ said...

yeyeye..my paper dah habis tadi ;)

shah alam skg ni hujan ke???

Afsar said...

#meuzangelo: haah banjir kilat..tension duh..but maybe now dah kering~

#farierahasanz: ko nak menyanyi ker aper?

#Nur syafiqah, shah alam tak tahula~

efa nur said...

mcm teruk je keadaannye..huhu

banjir bah....

Afsar said...

@efa: aritu mmg teruk...skang dah ok rasanya..

mahirahnazlim said...

banjir ? 1st time dgr nih . hehe xde rzki nak mkn mcd esok lusa la kott haha

btw , pasal banner tuh kan awk tanya tadi . Banner tu yg gambar kat entri sy tadi tuh yg tulis Birthdate Bloglist :)

http://maheyra2305.blogspot.com/p/birthdate-bloglist.html

Afsar said...

#mahirahnazlim: thanks 4 the info..

kalau sudi follow yer..~

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

alamak!!
banjirr..
xpergi mandi ke kat situ??
hehehee...
setiap apa kemudaratan yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknya kan!!


☆┌─┐ ─┐☆
☆│▒│ /▒/
☆│▒│/▒/
☆│▒ /▒/─┬─┐...HYE!!HYE!!..
☆│▒│▒|▒│▒│ ..peace....
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
♥salam singgah dari mummyweiyda♥
♥eppy blogging ya!!♥

Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Anyez Nasri ツ said...

puncak alam banjiiiiiiiiiiir ? whoa , excited betul . haha .

Adam Haiqal said...

sorry bro lmbt follow..ok,follow suda...eh aku tny xjwb..stdy kos ape kt puncak??

Afsar said...

#mummyweida: dah singgah dah....dont worry...thanks ya

#anyez: ko excited la..aku ni ha, tension..wakakaka~

#adam: biler ko tanya?? jap aku bg jawapan~

Shah said...

salam, ramai yg konpius pasal hal ni. Perumahan Puncak Alam tak banjir. Cuma laluan keluar dari Puncak Alam yg banjir. 2 laluan utama dan laluan alternatif selepas Felda Bukit Cherakah pun banjir. Hujan seawal 4.30am (masa tu saya baru balik dari RT) hinggalah 9am++. Saya keluar rumah kol 11 pun sangkut, so balik rumah

Jemari MonteL said...

ckit baru tuh dik... keh keh keh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...