Tuesday, April 19, 2011

Drama Terbaik, Boleh Kaut 40 Juta.

Mengenang kembali kenyataan DR. ROZMEY, terus dapat inspirasi untuk menghasilkan satu drama seram. Manalah tau, kut-kut boleh ganti bukan sahaja DR., tapi Prof A. yang slalu menghasilkan filem seram tu~. Enough mengata ok, i pergi tengok kut 1st filem dia yang title MISTIK tu. Itulah first time rasa membazir sangat tengok wayang cerita melayu.hehe

Tapi itu dulu, sekarang sejak berjinak-jinak dengan dunia pengambaran ni(cheewahhh), baru i tau perasan seorang pembikin filem/drama. Memang tak mudah, mana nak fikir skrip lagi, select pelakon lagi, technical support tak kira lagi. Ada bunyi macam pengarah tak??hahaha. Ok, dah puas bergurau, let's be serious..:P

Actually, i bukan dalam bidang pengarahan pun, ni ha, sebab nak siapkan projek drama mandarin ni. Kalau budak-budak UiTM yang amik subjek ke-3, dorang taula. Orang lain shooting hari cerah, I ngan member-member shooting tengah malam. Ish, memang tak elok untuk anak-anak dara. Tapi nak buat macam mana, sebab cerita ni, lain dari yang lain. Orang lain sibuk buat cerita kelakar, We ollz, try buat cerita hantu.

Seram atau tak, terpulang pada penilaian masing-masing, cuma kalau tak best, tak rugi pun sebab satu sen duit you ollz, I tak amik. Cuma kalau ada apa-apa untuk di-improve untuk next mandarin project, jangan segan-segan share yer, kita sama-sama belajar.

Di lokasi pengambaran, SERAM~~


Credit to lembaga ini. Tak plan pun nak amik jadi extra.

Sesi perbincangan bersama pelakon, tengokla betapa gelapnya dunia~
 Jurumekap pun tempah khas ok,memang bukan calang-calang.

Hasilnya!!!

Maaf,lembaga ni sakit kaki. Tu yang pakai selipar. Ini lembaga 2,lembaga 1 balik study.

Mana tau lepas ni boleh ganti CST PRODUCTION pulak~~

Sekali lagi, sebelum anda menonton please bare in mind this 3 things:
1) Kami bukan pelakon hebat, sekadar picisan
2) Ini drama mandarin, so sebutan paham-paham jerla.
3) Ini bukan drama profesional, hanya drama projek Bahasa Ke-3
4) Sorry subtitle melayu lupa nak masukkan!!!

P/s: Ibu mengandung, penghidap strok, kami merayu, tolonglah jangan tengok,:P

 

8 comments:

cik riffa :) said...

alahaii..
nasib tak usha entri ni lpas 12 am..
mau termimpi2 nnt -,-

muhammadnuraizuddin abdulrahman said...

ahha..oit2..aku sorng2 kat rumah nie..cait..

Afsar said...

#cik riffa : kan dah warning awal2...hehe

#muhammadnuraizuddin: takper2,meh borak,aku teman ko on9..hehe

ayie said...

gilaaaaaaa la..salute sesangat..haha..den buek pon xsehebat camni..haha.. klu tak dapat A memang belasah lect mandarin tu..hehe

A N E F F said...

wah ! aku pernah berada di lokasi pengambaran !

Afsar said...

#ayie: insyaalah,aklau ada rezeki..

#aneff: lokasi yang mana tu??

Miss Bluepinkiey said...

kitorang pulak buat video arab...huhu

Afsar said...

#miss bluepinkiey : nanti bg link video K..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...