Monday, April 18, 2011

Wanita yang paling dicintai

Ha, Rindu tak? Rindu tak? Jangan bohong..Boleh nampak dari sini,hehehe...So how's life guys?? Hari-hari pikir nak update tapi masa tak kesampaian. Terlalu sibuk sehingga I miss one important days of my life. Bermula di suatu hari when i'm too busy preparing for 3 tests in one day. Kejam tak?? 1 test pun tak mampu, ni 3 test satu hari, tunggulah i jadi MPP next semester, :P

Late at night,keluar dengan one of my housemate pergi supper, tapi dah pukul berapa pagi ntah. Tengah-tengah buat luahan perasaan, datang satu sms from my friends. Dia ni satu keturunan birthday semua dia ingat, sms berbunyi "Bro, Happy Birthday to your mom".. Berderau terus rasa. Birthday mama!!!!!. Serius nak nangis. Sebab i'm too busy dengan dunia, sampai birthday mak sendiri pun lupa~

Usually, i'll be the first one to wish, and adik-adik akan buat kad, sweet sangat. But this time around sebab terlalu nak berjaya, i tend to forget about everything. One of my friends cakap, "cuba bayangkan kalau ko dah berjaya, and terlalu busy dengan kerja. What will happen then??" Apa yang dia cakap semua betul. Walaupun kejayaan itulah yang diharapkan from both of my parents..

MAMA,
The reason why i'm working so hard is because of our family. I want to able to give back everything that i've received from both of you. But i'm truly sorry for everything as well.

Boy(nama panggilan di rumah) selalu cakap, kalau mama takda, dunia sure lain. Mama teman bergaduh, mama teman sejati, mama penguat semangat. Mama selalu kata "money is not a problem, yang penting jadi anak yang soleh" "Belajar pandai-pandai, semoga cemerlang dunia dan akhirat". And bila dapat good result, i can see your happiness, even ayah, semua dia nak bagi. Tapi bila tak bangun subuh solat, i definitely can see your anger. Maafkan boy.

Di hari jadi mama, sorry sebab wish lambat. Even mama cakap takper, for me still not okay. That day will be the last day. Lepas ni memang konfem tak buat lagi. Mama jangan kerja kuat sangat. Banyakkan berehat. kadang-kadang letih bila 24/7 mama asyik buat kerja, bila suruh pakai orang gaji,mama taknak. That's why bila balik rumah, i'll make sure i'll do everything, except cooking la,hehe. Dari basuh pinggan, lipat kain, angkat kain, macam-macam lagila. Kalau dalam hati boy rasa penat nak buat semua tu, lagi-lagi bila baru je sampai rumah, boy akan ingatkan diri yang mama lagi penat..

Dengan adik-adik pun selalu pesan, jangan bagi mama penat. I'll always told them, cuba bayangkan kalau mama takda kat dunia ni. The truth is, even i cannot imagine to be in this world without her, sorry adik-adik, saja jer bagi insaf.hehehe..

Finally, untuk mama, sentiasa doakan anak-anakmu ini akan berjaya. Nak kongsi satu rahsia dengan mama, tau tak segala benda yang boy buat dekat dunia ni, bukan untuk diri sendiri tapi untuk mama, ayah, dan adik-adik. Bila dapat result test, even tak dapat fullmark macam aritu only 48.5/50, i'm not disappointed, but i'm thinking that you are going to be disappointed with me. Prinsip hidup baru, 'Biar kita kecewa, jangan biar ibubapa kita kecewa'. Sorry sebab terlalu mengejar kejayaan~

Puas cari gambar baru, yang ada raya tahun lepas punya. Lepas ni konfem kena selalu bergambar ngan mama

12 comments:

A N E F F said...

I LOVE YOU MOM !

p/s - goodluck final !

pp/s - make sure DL !

Afsar said...

#aneff: gudluck to you too...insyaallah, doakan aku DL lagi sem ni..take care

a m e said...

omjayyy . i feel like crying ohh baca your post kali nie . :((

btw , happy birthday aunty ! kalau faris nakal nakal , babab je die aunty . LOL . haha .

and good luck final dear .

Afsar said...

#ame: thanks mate...mak aku tak babap aku,dier bebel jer..hehe

nadia natasya said...

ouhhh sangat terharu bce entry ni (:
HB to ur mom (:

amirah syahida said...

epy besday,
credit this wish to your mom..


http://mirasukacakapcakap.blogspot.com/

cik EPAL said...

Happy birthday to her. and goodluck! all the best =)

irazaheera said...

happy birthday to your mom faris..all the best to u :)

Afsar said...

#nadia: well thanks..jgn sedey2

#amirah: ok i will..btw dier baca jugak,nanti i suro dier baca komen..

#cik epal: mesti ada org jeles cik epal komen ni..haha..thanks ya

#irazaheera: All the best to you too...thanks yer~

Nurarnida Sabrina said...

at least ada jugak gmbar dgn mak hg. Aku baru sedaq aku xpernah ad gmbr ber2 ngn mak aku. Btw, happy belated brthday utk mak hang

Afsar said...

#nurarnida: apa lagi, capai kamera, g la bergambar...at least ader satu pun jadilah..

I do I need Iman said...

hppy belated besday!. hihih.
so sweet lah boboy. ;)
mummy mmg tiada ganty kan ?;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...