Tuesday, April 19, 2011

Penutup Tirai Segala Kesibukan

Seperti yang sedia maklum, minggu ini minggu study week. Oleh itu, no more lectures, no more assignmenst, and definitely no more Pak Guard(mentang-mentangla dah kena saman). Last week was a very hectic week, not just for me, tapi semua students. Memang sorang-sorang nampak tahap kewarasan masing-masing yang semakin menurun. Dalam kelas cakap merapu, 10 kali tanya soalan yang sama sebab tak paham(that was me), kena tegur dengan lecturer sebab muka blur tembus dinding,hehe..

But among those tests/quizzez/assignments/presentation, ada satu test yang dibuat malam hari jumaat, and it was our last test of this semester. The best part is, itulah satu-satunya test dalam sejarah yang memang tak pecah kepala, and konfem-konfem A. Ok yang tu tipu, tapi insyaallah la kan. Serious fun. Dan malam tu jugak, dapat ramai kawan.

Cuba bayangkan, satu semester ko dalam kelas yang sama, tak penah tegur, but then bila dah sampai last kelas, dah macam family. Masing-masing kenal each other. Maybe la masa mula-mula dulu, semua berlagak DIVA kut. Yerla, mana taknya, semua nak jadi aktor terkenal..:P. Bila kelas dah abis cikgu cakap macam ni.
"Now kelas dah abis, I'm not your teacher anymore, but please remember..(Tarik nafas dulu), We are friends from now on. Call cikgu, kita lepak sama-sama, Kahwin jemput, and final presentation budak-budak cikgu kat akademi seni, sila datang semua."
Ok, cikgu, kitorang cuba. One thing yang I tak expect from this class is that, I'm  able to get more friends. Bukan setakat kawan sekelas jer. Even jumpa kat kolej, or kampus, masing-masing menegur. We've become more than just friends. Thanks Guyssss, I'll cherish every moment~

p/s: Gambar-gambar ni semua, credit to Aliah Husna, Dia ni pun blogger jugak, and definitely my new friends.

Tema malam tu, memang all blacks~

 Eh,eh, sesat pulak sorang..hahahaha (gurau jer)

 Patut ramai lagi ni, hilang mana ntah~

Yang bukan baju hitam tu, Cikgu Ariel, lecturer akademi seni.

Adios, Drama Group PA112.

8 comments:

a m e said...

omjayyy ! saya suka gambar pertama tu . sebab saya nampak agak tembam shall i say ? hahaha .

nice one faris ! :)

Afsar said...

#ame: duk umah ni, mmg konfem makin tembam la, ye dak..hehehe

A N E F F said...

sweet moments remain perpetual :)

Afsar said...

#aneef: yep..ur right

a m e said...

wey , sah sah laa wey . nie laa , dah dua tiga hari kat rumah nie , coklat asyek kat mulut je . nasi jangan cakap laa , tiga kali sehari . HAHA .

Miss Eiza said...

tiba-tiba rasa tak sabar nak sambung blajar..hekhek...

*penyibuk di sini

Afsar said...

#ame: 3 kali sehari,boleh up lagi tu.

#miss eiza: mana ader sibuk...sekarang bukan study week??

alia said...

yeah...bila masuk kelas drama...we get know each other and dapat kawan baru...keep in touch :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...