Thursday, April 21, 2011

Rumahku Syurgaku

"Rumah dekat bolehla, balik tiap-tiap minggu. Kalau aku pun aku buat macam tu"
Sakit telinga bila dengar mulut-mulut longkang ni berbicara begitu, Cheh,berbicara konon,hehehe. Tapi memang menyentuh jiwa raga kalau ada orang bercakap tentang kita. Biasala, mulut orang~
"Sementara mak bapak ada lagi, baliklah"
Inilah jawapan yang paling best aku dengar dari mulut member. Kenapa mesti nak pertikaikan sebab kalau kita balik rumah tiap-tiap minggu, suka hati akulah. Duit minyak aku bayar, kereta pun kereta aku. Ish,memang tak puas hati. Aku memang tunjuk baik sebab 70% perangai aku macam tu, tapi janganlah sampai aku tunjuk perangai GELAP aku.HEHE~~ (Maaf, marah punya pasal, terus pakai AKU)

I just nak cakap, even rumah dekat pun ada yang taknak balik. Dulu waktu dekat UTMKL, ada jer yang rumah dkat, tapi taknak balik,alasan :- Takda apa nak buat di rumah. So tolonglah jangan pertikaikan.Ada yang sanggup cabar tu, itu yang lagi baran.
"Aku tak sabar nak tengok bila kau dah study Oversea, macam manalah kau nak balik tiap-tiap minggu"
First of all terima kasih sebab doakan I, tapi ingat I ni aper? I bukan budak kecik yang duduk bawah ketiak mak. It just that bila rumah dekat, I balik lah. Tak ada susahkan siapa-siapa pun. Kau jeles kan???
HaHaHaHaHa!!!!!
Tapi salah satu sebab kenapa I nak balik rumah, sebab inilah :P :-

Kuey Teow, isi udang, sotong, kerang
 
 Lala masak halia. Kalau nak minta resepi, silalah..Serius simple

P/s: Maaf kalau teremosional. Tak ditujukan buat anda pun, sebab orang yang berkenaan tak baca blog ini~



21 comments:

Nurarnida Sabrina said...

ok.kalau aku jd hang pun aku blik. sedap nmpk char keow teow tuh!

zezolla_atin said...

lorhh..balik pon ada org kesah..
betol selagi mak ayh ada balik ja..

zezolla_atin said...

lorhh..balik pon ada org kesah..
betol selagi mak ayh ada balik ja..

Afsar said...

#nurarnida : hehehe,tak berani nak cakap..rasa dulu meh..:P

#zezolla : itulah,mulut org,takbleh nak tutup~

cik riffa :) said...

sama lah..
time boleh balik,ape ada hal..
sbenarnya diorang umah jauh,tu yg jelez..
LOL.
nak lala boleh?

NURUL NATASYA AMIR said...

cakap gn dorg Eh hello,jeolousss keww *char keow teow.my fav 2 :)

Afsar said...

#cik riffa: mehla amik kat umah..ish, dah macam adik-beradik, apa nak segan..hahahaha

#nurul: la, kalau tau masak byk...~

A N E F F said...

tak payah la nk kisah ape org ckp ..huhu

Syafiq Rosli said...

wah ko masak sendiri ke..

Afsar said...

#aneff: mmg tak kisah pun..hehe

#syafiq rosli: haah, tapi tak berani nak komen..nanti org cakap masuk bakul angkat sendiri pulak..hehe

muhammadnuraizuddin abdulrahman said...

fuh, sedap tu weh... lapaq nie..ahahah

cik ija said...

i pun rumah dekat je ngn kampus..
balik jugak kalau rasa nak blk..
then,masa nak blk 2 mesti ada yg ckp"rumah dekat bolehlah balik selalu"..rasab cam nak cili je mulut diaorang..xcuse me,i balik kadang2 je pun..hu3!!

Afsar said...

lain kali, sedia stok cili....rasa2 nak cili, cili jer mulut2 puaka ni..hehehe

Shairazi Saidin said...

Lala tu nmpk sedap!

Jemari MonteL said...

nakkkk nakkkk......resepi tuh... lame x mam lala... lalalalalalalalala

Mah@mahu said...

heheh ingat kau masak sendiri bro hehehe tapi memang cukup menyelerakan lala tu lama tak makan sedapnya..

SyedGraphiX said...

wahhh.sdapnye makanan2 tu, nak skitt!! :D

titipan hati dan minda said...

like your statement 'sementara mak bapak ada lagi baliklah..'

=D

Fahmi Mahat said...

macam dapur kat kuarters rumah cheq, di IKBN pagoh~ =)

terima kasih .. entri ni menyedarkan ramia orang hopefully~ =)

Yang tacing jap tapi suka,
<a href='http://fahmimahat.blogspot.com">Fahmimahat</a>

Afsar said...

#syed: nak, dtglah umah~

#titipan hati: haha, kawan punya statement

#fahmi mahat: hopefully.. sama macam dapur ikbn????hehehe

hafiz hafizol said...

huh.. betOL 2 .. kekadang jeles jugak kan tengok budak2 nie weekend jek balik umah.. aku tggu cuti sem baru balik.. sob3.. tapi yg 2 baru best sebenarnya barulah famly rindu kan.. kawan2 kat kg pun rindu kan.. hahahaha.. ni lau dah weeknd balik sokmo, mahu mak pun bosan tgk muka kita hahahahaha.. (suke kejam)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...