Tuesday, April 26, 2011

Dah Berusaha, Tawakal~

Seperti sedia maklum, today is my 1st final paper. Out of all final examination, paper Financial Account menjadi penghulu segala paper. Sigh~.. Kepada semua pelajar yang mengambil subjek ACC418, I paham perasaan you all. Even star student, mengeluh apatah lagi yang tahi bintang ni,hehehe.

Ramai yang bertanyakan kenapa muka I happy~, jawapannya mudah je. Bukan I nak kata, I dapat jawab ok, tapi I rasa I dah berusaha, and now masa untuk bertawakal. Soalan memang susah, even I pun banyak yang tak boleh jawab, tapi I tak rasa usaha I sia-sia.

Banyak suara-suara kecewa yang I dengar, contohnya :-
"Menyesal setiap hari bangun awal-awal"
"Rugi rasa study, kalau tahu tidur jer"
"Ala, rileksla~..Paling kuat pun repeat!!"
Janganlah berterusan kecewa sebab banyak lagi paper untuk ditempuhi. Kuatkan semangat dan terus pandang kedepan. Yang sudah tu sudah~

Yang I highlight tu la yang I paling nak elakkan. I berdoa paling kurang pun lulusla, walaupun I mengharap yang lebih baik, sebab kalau tak pointer I akan jatuh, dan harapan nak dapat ANC(Anugerah Naib Canselor) akan musnah. Tapi apa-apapun, I berdoa yang terbaik dan semoga doa I akan dimakbulkan tuhan, Insyaallah...

Sama-samalah kita berdoa supaya tak jumpa lagi subjek ini!!!!!!

29 comments:

Aliah said...

tawakal selepas berusaha...i know mmg payah... :)

Afsar said...

#aliah: redha dgn segla aper yang berlaku...teruskan berdoa yer~

Aliah said...

:)

izwan said...

sba,k..ko boleh wt..boleh..jgn ckp yg ko highlight 2..ko pasti akn terus ke sem dpn..pasti..insyaAllah..aku doakn ko..amin...

Fathiah Hamim said...

takpe. usaha dah to the max, insyaAllah berhasil. :)

Nurarnida Sabrina said...

nasib baik aku dh lps. btw, gud luck!

Afsar said...

#izwan: thanks bro~

#fathiah : doakan aku yer~

#nurarnida: ko sem baper skang??

Nurarnida Sabrina said...

aku budak mentah. aku dh hbs foundation year .Bulan 9 ni aku smbung la degree. Aku kanak2 lg. wkakakaka

a m e said...

moga moga Tuhan berkati usaha dan segala penat lelah kita kann . aminn .

:)

do vist me at http://pucukandubi.blogspot.com/ if you have time . ;)

OreO HitaM said...

Setiap course ada subject killer masing2

Afsar said...

@nurarnida: la, adik rupenya...'abg' ingat dah besar tadi..hahahaha

#ame: insyaallah..ok i will..tggu yer..

#Oreo hitam: tau takper..tension kepala otak ni..tapi seb baik dah lepas...boleh fokus benda lain..

Nurarnida Sabrina said...

adik. Memang adik2.Muda.Xtua macam pak cik sana.HAHAHA

Afsar said...

#nurarnida: diapnggilnya kita pakcik...wei aku pun muda lagi tau...hehehe

syafiqaAzizan said...

wowww susa tak ? sy apply course ni ;D

muhammadnuraizuddin abdulrahman said...

amin..

muhammadnuraizuddin abdulrahman said...

amin..

Afsar said...

@syafiqa: kalau minat bagusla...siyes apply kos ni????huhuhu....

hafiz hafizol said...

Gud Luck Bro.. Hehehe.. Aku ada lagi 2 paper.. T lau nak ajak tegok wyg gtaw taw hahaha.... Jemput baca entri terbaru HH taw weyhh.. Hahaahahaha.. Ko kene bace... wajibbbbb.... Hahahahaha

Afsar said...

#hafiz : konfemla aku baca..hehe..aku ader 3 paper lagi...

PeNgEmiS dUniA said...

amiin . insyaallah x tu .gudluck utk paper len !

Afsar said...

#pengemis muda: thanks...doakan yer..

J-Are said...

Tringat penah cakap kat member yg mengeluh pasal paper susah..
"rilek la paling kuat repeat"

Afsar said...

#j-are: hehe....penah cakap ek..~

Eyda Syahida said...

FAR250 pon susah incik Faris Syazwan... hahaha

cik najihah said...

gud luck & tawakal..
singgah dari SB :)

aizamia3 said...

semoga berjaya.. ;)

Adam Haiqal said...

u kos ape babe?
i amek paper tu sem lepas..Acc i plg byk skip kelas,byk byk absent..tp LULUS.C je la mampu.HAHA.
code pun sama ni..bdk HOTEL ke?

zue@pun said...

aku dgr akaun pown dh x minat..
cm ne la nk amik.
x minat la nk kira2 ni.. bukan otak kira2.. cm ne la nt..
cuti sem ni nk kena blaja ngan adik aku la.. akaun slalu A!!!! cayalah..!!
adam haikal: budak event.. :)
faris: sja je tolong jwb kan.. hehe..

Eena Arrina said...

1st of all,thanks so much sbb buat entry ni.i dari uitm jengka, om. bulan3 ni nak ke uitm SI (dari prog. penerapan) btw, tgh cari info pasal subjek acc418 ni.sbb i takde basic lgsung.omg,risau la. dgr cam susah je.kalau tak keberatan, reply lah kat my blog okey. hope can be friends :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...