Monday, June 27, 2011

Mahligai Kasih : "Anis & Faizal"

Ada satu teka teki. Cuba kira berapa hari tak post entry??  Ha..Susahkan.. {Konfem kena lempang jap g, :p}
2 minggu sudah memang agak sibuk sebab sepupu kahwin. Dari tempoh bertunang sehingga ke bersanding, memang kami ahli keluarga sentiasa berdebar-debar menunggu detik-detik bahagia. Amboi, macam kita pulak naik pelamin.Hehe...

Segala-galanya dah selesai. Banyak perkara menarik berlaku. Today I really want to share all the good memories to honor their marriage.

------------------------------------------------------------------------------------------------

KISAH 1 : IPAD VS DSLR

Anis: "Nak Ipad untuk hantaran??"
Faizal: "Ok" {Dan Anis menerima Ipad sebagai hantaran yang dibeli lebih awal}
Faizal: "Nak DSLR??" {Mengikut sumber, beliau teringin akibat pengaruh dengan trend DSLR masa kini}
Anis: "Orang mana ada duit!!!"

Tidak dapat dipastikan samada Faizal kecewa atau tidak. Tetapi sebagai lelaki dan bakal suami, ciri kesabaran yang ditunjukkan beliau amat mengagumkan. 

Di Majlis Akad Nikah ramai yang cemburu melihat Ipad2 32GB milik Anis. I was one of them,hehehe


Makan hati weh ~
 
Namun ramai juga yang cemburu melihat hantaran Anis kepada Faizal. Sebab ini :

DSLR yang diidamkan Faizal. Rupanya dibeli Anis sebagai kejutan hantaran perkahwinan. The Idea came 6 month ago right after their engagement day. Pandai Anis simpan rahsia.

---------------------------------------------------------------------------------------------
 
KISAH 2 : IPAD VS DSLR 
 
Faizal: "Eh ada DSLR?? Berapa harga??"
Anis: "Takyah taula. Kenapa, nak kongsi-kongsi bayar ke?"
Faizal: "Boleh jugak. Kita kongsi-kongsi bayar" {Ciri-ciri suami yang baik. Berkongsi harta dengan isteri.}
Anis: "Tak payahla. Orang bergurau jer.. :)" {Anis memang sentiasa pandai bergurau}
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------
 
Anis yang dikenali adalah insan yang sentiasa mendulukan orang lain. Insan yang sentiasa mendengar kata orang tua, dan sentiasa lemah lembut dalam setiap pertuturan dan tingkah lakunya. I'm not saying this because she's my cousin. But I do feel like a brother to her. Younger Brother ok. I muda lagi,hehehehe.
 
That's why, bila dia bertemu jodoh dengan calon pilihan yang dikenali 9 tahun lalu dan kini selamat diijabkabul, kami merasakan itulah jodoh yang terbaik untuknya. Anis, seorang yang sangat setia dalam cintanya. Kami sepupu-sepupu sangat mengetahui.

Faizal, usia perkenalan kami mungkin singkat. Tapi I can feel that he's the right choice for her. Insan yang suka bergurau, sentiasa bijak dalam pergaulannya, dan tidak mengambil masa yang lama untuk kami menyukainya. Seorang yang sangat ikhlas dan seorang yang penuh kasih-sayang
 

Airmata Anis berjurai-jurai saat Upacara Pembatalan Air Sembahyang. Kami turut sama sebak. Kisah cinta yang mencecah 9 tahun kini diikat abadi dengan sebuah perkahwinan.


Kegembiraan Kamu berdua, kegembiraan kami sekeluarga.
 
 
Kami sepupu-sepupu mendoakan semoga Anis & Faizal akan terus saling mencintai dan hubungan suami isteri ini kekal sehingga ke akhirnya...

 
Abang Pejal, Welcome To The Family. Lepas ni, kena layanla kerenah-kerenah sepupu yang asik bergurau tak abis-abis. Kadang-kadang sampai kena asma sebab asik bergelak, :)

P/S: Abang pejal pernah tulis, Kak Anis adalah bidadari yang akan menunggunya di syurga. Insyaallah...
 
(Sebak ketika Entry ini dikarang, kerana saya merasakan cinta dan kasih sayang anda berdua, LOVE YOU BOTH)

52 comments:

aqmalazmi said...

iss jelous nye aku tngok ipad and dslr tuuuu ><"
kau bile nak kawin brO?

Afsar said...

#akmalazmi: aku tunggu ko kawin dulu..wakakaka~

Aliah said...

kalau jodoh tak ke mana..congrats utk your cousin :)

khairul akmal azman said...

torbaik la!
dslr lawa gua idam beb!
tp x mampu!

Rozuan Ismail said...

sweet tol.ini yg nk mtk DSLR jugak untuk hantaran ni

Afsar said...

#aliah: thank you..memang jodoh ak kemana.

#Khairul: insyaallah mampu, takyah tunggu hantaran..hehe

#rozuan: hehe, biler nak kawin ni??kikiki

myFirdaus said...

wedding, wedding and wedding... ish3...

Afsar said...

#myfirdaus: awat bunyi macam lain jer???

Eyda Syahida said...

aku JELES.. romantik weh..!!! >.<
sweetttttt...

Afsar said...

#eyda: ko bukan dah ader ker??ehem2..hehehehe

meaw said...

sweet gila,pandai betul simpan rahsia !

haniff sani said...

nk kawen gak lah mcm ni hehehe

Nurarnida Sabrina said...

jgn sblum khwin hntrn dh gmpak2. Lepas khwin, nak dpt stu pun pyh. HAHA

.miSz bubbLe. said...

Sweet nyeee dowg ... Nak jugakk macam dowg !!!

Fyqa said...

umangaiihhh. b'untgnya.. ;)

Afsar said...

#meaw: aku yg tolong simpan tu..hehehe

#haniff: kawen2, aku nak jadi pengapit..hehe

#murardina: doala yang tebaik~

#misz buble: mmg sweet wei..btul tak tipu..hehe

Farierahasanz said...

wah.!! sweet nye . .

untung laa . aku pun naa cmtu gak .

eh , nanti ko wat kat aku camtu taw. .

erk , aku silap ckp ke nie.?? wahaha . sory , salah komen . hihihi

Afsar said...

#fariera hasanz: ko kawin, nanti aku buat entry..hahahaha..boleh tak???kikikiki

Ku Azhar said...

aiyookk!! nk jgak DSlr!! hehehe

Afsar said...

#ku azhar: terkejut pulak dier..hehe
kalau usaha boleh dapat..hehe

aremieroul said...

so sweet..^^

riben putih said...

syukur...bersatu jugak diorang..doakan diorang bahagia sampai ke anak cucu..aminn

munira sajuti said...

laaaa ! afsar ni ko? HAHA ee, termalu plak aku. penah ke ko dtg blog aku ea? #lupe.


sempat ko buat cite cinta cousin ko ea? tp best laa, dpt ipad woo ! gile gile gile.

kunci locker said...

peh ! terbaek...i like...sweet giler...dpt ipad n dslr tu..peh ! jelez...hope dorg kekal ke akhir ayt ^_^

Afsar said...

#aremieroul: aku doakan ko pun berjumpa cinta sejati..hehe

#riben putih: alhamdulillah, doa yang terbaik untuk dorang

#munira sajuti: yerla//ingat saper???
Awat wei?? aku selalu datang blog ko..

#kuncilocker: time ko kawin mintak kete ngan rumah wei..hahaha

I do I need Iman said...

nak kwen jugak.. laaa cmneee. tp takley. ;p. xckup umoo.. hahaa

Afsar said...

#I do I need Iman: sabar2...insyaallah jodoh semua dah ditentukan Allah.. ..kawin jemput..

acu eka said...

waaaaaaaaaaaaa..
na jgak da lme ngidam nikon D7000 ny
sampai tbwk2 lm tido da
nsb ta jd tingtiong je ag
heheh

Afsar said...

#acu : bahaya tu kalau terbawak dalam mimpi..hahaha

zulayha aziz said...

ipad....dslr...!
nak jugak..!

Aren Alin said...

Kak anis senior sy masa kat Abim Seremban! huhu.. sy ada dtg masa reception kat Putrajaya..Selamat Pengantin Baru Kak Anis.. :)

HeziqaMushadadLee said...

ni yg aku rase nak kawen ni..HAHAHA

sumaiyah mokhtar said...

perghhhhh2 untung tu :)

hawiz said...

waaaaaaaaaaa........jeles tol...!!

Rtp Farra Arisha said...

woowww! tahniah dan selamat pengantin baru :)

Darkbatman said...

best cite ne.. terharu tgk ipad n dslr 2.. mesti kuat cinta dorg..

TeAqArH said...

pergh...ipad ngn dslr tu...memang best...
doaku..semoga perkahwinan yang dibina atas dasar cinta akan berbekalan hingga akhir hayat..malah kekal hingga ke syurga..^______^

aie:tang ipad2 x terharu sgt..tp part dslr tu terharu....sbb mende tu kejutan kan..^_^

Ema Razali said...

sweetnyee :)

faa rosli sulaiman said...

bestnyerrr...

*slow2 melentok sambil berimaginasi..*

huhuhuhu

srie ♥ halim said...

nakkk dua duaa !!!!!!!!!!!!!
tolong laa tolong laa *gaya Nabil*

Salim Harmanain said...

i pad tu....bukan makan hati lagi..siap makan kaki... :P

pha is said...

so sweet... jeles pulak bila tengok org kawen... kita ni bila la lagi... hehehe

jom baca :
aku jauh tersimpang
aku sombong?
fesbuk : akibat approve yang tak dikenali

Rohaizam Rosli said...

waaa....suwitt nya... tersenyum paca entry nih...

Eazy Izzuddin said...

alolo so sweet...
untunglah hehe
xD

Nur Syazana Mohammed Sani said...

wah !best nye dapat hantaran dslr ,. nak jugak ! :P

moh la terjah entry zana ,. tinggal kan kutukan bernas =)

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/pengsan.html

amir aizat said...

super sweet couple ni! hehe

Far8 budak baik said...

selamat pengantin baru kat
anis dah faizal..
hahahaha =)
semoga berbahagia ke anak cucu

epaa chenta said...

arghhhhh! sweet nye dorangggg! sumpah jeles!

faizal tu sgt romantk!
anis pun samaaa (: pandai die buat kejutan.

iPai said...

wah .. moga jodoh dipanjangkan hingga ke anak cucu ..

waa, ni afsar othman bila plak .. calon jgn lupa cari .. uhuh

Abang Stalker said...

wah..so sweet..


ble tgk ni da cdg2 nk minx isteri abg nti poshe sebijik.hahaha ;))

Anis anak wong said...

hantaran ipad tuh ! grrr .... bdwy..da follow and..hehe

Anonymous said...

mesti abis byk duit time tu.. kaya sgt xpe la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...