Tuesday, June 7, 2011

Mati, Jodoh Pendek

Benarlah, jodoh maut tu di tangan tuhan. Tiada siapa yang dapat menjangkanya. Nearly 1 Month ago, one of my friend close friend beritahu dia ada bela anak harimau. I was the one that really excited, blamed 'Christian The Lion', kalau tak kenal siapa Christian Wajib Klik Sini. As I was getting extremely excited, I plan to do some visit, tak tahan punya pasal.

Tapi macam biasalah, manusia terlalu sibuk mengejar dunia and I think I'm one of them, consider I belum berkesempatan lagila. Dan semalam, she told me that her cubs dah 'MATI'. Terkilan sangat, sebab bukan senang dapat bela anak harimau belakang rumah you allz. Silap-silap boleh masuk Oprah kau~

But, just for the remembrance I'll post all the details over here :
  1. NAME : BIEY
  2. AGE : 1 MONTH
  3.  POB : MUADZAM
  4. SPECIES : ASIAN LEOPARD CAT
  5. DOD : 26/5/2011
  6. REASON : SEIZURE @ SAWAN
I post gambar dekat bawah ni :
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ha, terkejut tak? Kikiki, bukan anak harimau la, tapi anak kucing. Gila anak harimau.
Sekali dia NGAP ko, tak ke naya~

 Yang mati tu BIEY.. Yang lagi seekor tu, I'm not sure about the condition. 
Nanti I risik-risik~

Dalam Kenangan~~~

34 comments:

Syazwan said...

ceh..hehehe..btw, teringin plak nak bela rimau.

Afsar said...

syazwan: aku dah lama teringin wei~

piouspdosh said...

ceh..ingatkan betol la dia bela harimau, baru nak tanya cmne nak bela..haha..btw, kucen tu comei. Tp aku tak suke kucen..hehe

[k]o{q}i[n] said...

kalo ko ckp ko yg rimau, aku cye... bpk rimau...

ain revival said...

macam anak rimauu..comeyy laa..tapi sayang umo tak pnjang..

aqmalazmi said...

weyy comel nye natang nie...mcm rimau je.......natang kat umah aku tak mcm rimau..mcm kucing 100%...hitam plak tu! HAHHAHAHA

Himmymaru said...

Comel tahuuu!
haha...
tapi kucing puteh belakang tuh mcm kucing aku owh. ^_^

Afsar said...

#piouspidosh: aku tak suker kucing, tapi yg ni ruper cam rimau..tu yang minat..

#koqin: ambli, sedapnyer mengata..wakakak~

#ain revival: sakit, tu sebabnya..

#aqmalazmi: dier ikut tuan dier kut??
*larikkkkkk

#Himmymaru: ntah2 kucing ko tak??hahahaha~

Mi-Young said...

cantiklah buku anak kucing tu. kesian...

Rozuan Ismail said...

cantiklah dia tapi apa daya jodoh tak panjang.

KiMi aLiEn said...

sumpah cantek !
baka ade?
aisshh nak sekor ..

Nur Syazana Mohammed Sani said...

comel nye <3

A. sYaFiQ said...

chomel..

Nurarnida Sabrina said...

gua benci kucing and seangkatan. Tapi benci guna hati lah, xpernah lepas guna tindakan

darkbatman said...

aduhh..comel gile kucing 2..cmne ko dpt bro?cam rimau la.

Afsar said...

#mi-young: buku maner lak ni??kuku kut..hahaha

#rozuan: aku terkilan sebab tak sempat~

#kimi alien: nanti aku tanya member aku..pastu aku bgtau..

#nur syazana: comel mcm tuan blog ni tak?

#A. syafiq: comel macam aku tak??hahaha

#nurarnida: haishh, ko..aper yg ko suker???semua tak suker jer..kikikiki

#darkbatman: nanti aku story k..tapi jgn risau, dpt secara halal..haha

MiN SaFi said...

comelnyer!!!

Afsar said...

#min safi: suker kannn..hehe, suro cik abg beli satu~

Zac Rega said...

hello .. comel gile kucing tu.. emel adex di zahir_ciko98@yahoo.com jup , adex na ckp cikit .. buleyh ye .. plez sgt2 .

UNA budak BAEQ said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaa dah la cute montel lak . tskkk

disebabkan saya nak anak harimau makanya SAYA ADA KUCING NAMA DIA TIGER !

Nur Syazana Mohammed Sani said...

tuan blog nie ? adesss ,. jangan perasan >< haha XD

MiN SaFi said...

haha~ xyah la kot. i've 10 kittens at home already. really hard work! haha~

Farierahasanz said...

macam ank rimau pun ade . .hahaa

comey kowt . geram pulek aku tgk . .

isk3 ..

jaa64 said...

comellllllllll!
hehe :)

wanny sahaja said...

awak, kucing hutan nie sensetif, jgn letak kat tempat panas sangat, kucing kite un ade mati sekor sebb sawan jugak..
then klu nak jage dye since kecik. gune tempat yang suam, jgan panas.
em...

tyka said...

ciannye kucing ni.. sawan? series ke ni

Akulah Pak Lan said...

gila..skali rupa mcm anak harimau da..

btw aku guna blog lama aku balik..dah buleh retrieve semula

Afsar said...

#zac: done email..hihihi

#una: montel ker??keringla...~

#syazana: kalau bukan tuan blog ni, siapa??kikiki

#min safi: manyak nyer..tak rimas ker??

#fariera: bela la satu kalau geram...hehe

#jaa: :)

#wanny: thanks for the info..kalau nak futher info buleh share tak??

#tyka: siyes la...sawan..

#pak lan: ok2, jap g aku masuk..dont worry~

~eRna daRL!ng~ said...

comey

Che Deen™ said...

laa.. comey gle kucing kaler gini.. rare kot..

atien rashidi said...

laaa mati ke ... sakit ape? jantan or betine ? kesian nye kecik kecik da mati ... aisyhhh sedih pulak dgr kucng mati nie ... btw kucing tu comel ... if ade extra jual kat i sekor bole HAHA

Surayah said...

cumien lah cat 2.....

fairuz said...

aaaa serious gua tak berani ngan kucing. kalau makan kat kedai, siap sila kaki kat atas kerusi tau. HAHAAH

gogo said...

finally,i read this post..biey was passed away,let him RIP...:(
tp yg lg sekor tu sihat smpi skng ade..dah besar n tak berani dah nk pegang sbb garang n ade gg taring..nak tgk gambar baru dy skang?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...