Tuesday, June 14, 2011

‘Why stay in Malaysia’ – Would you like to feature your quote in a book?

Assalammualaikum.. Ha, tak jawab berdosa tau~ Ececece, kuit tak? Ok enough. Nanti banyak mulut-mulut yang mengata. Korang dapat dosa, I pun dapat juga. Today, I'm gonna talk about something serious. Tahap keseriusannya anda boleh ukur dengan pita pengukur, hehehe.

I'm doing this favor for a friend of mine. I know him from CyberWorld, but then we get along pretty well. 2 days ago, he posted a link to my wall and it's something to do with a book. Long story short, there is this one publication, Zubedy Publication, trying to come out with a book of quote.

All quote must be about Malaysia. Kalau tak faham, I translate. Quote anda atau dalam kata lain 'petikan' mesti berkenaan "Why stay in Malaysia". Contoh satu I bagi ok : 'Because Nasi Lemak Rocks' @ 'Malaysian girls are hot', contoh jerla yer..Erk~~..Hahaha, yerla-yerla Malaysian girls memang cantik~~

Bukan itu sahaja, kalau quote anda terpilih, penerbit akan credit nama anda. Boleh popular tau. Kalau nak tunggu masuk majalah Remaja lambat lagi kan. Ini cara termudah. Tolong pass around cerita ini yer. Dekat bawah ni ada details, harap kalau ramai-ramai LIKE kita boleh membantu. Tapi again, lagi best kalau you guys sama-sama menyumbangkan quote masing-masing


I do think this is A GOOD IDEA. After all it's about us Malaysian. Here are the details :


Send your quotes to
charis@zubedy.com/ rizuwan@zubedy.com or drop us a message at facebook

Include these details:
  1. ‘Why I stay in Malaysia’ one liner 
  2. Name
  3. Contact details
  4. Short profile to be included with your quote - (e.g. name, age, location, occupation/what you do)
by the 28th of June 2011

 Send us your 'Why I Stay in Malaysia' one-liner immediately and do pass this around- we want to gather as many quotes as we can!


Untuk memudahkan korang mengLIKE, sila klik link di bawah, :


P/s: Jangan Lupa Lirik Ya!!!! 

8 comments:

Eyda Syahida said...

sebab err sebab err sebabb kat sini rmai retiss hott mcm Faris leh x?? lalala~~ :P

Fathiah Hamim said...

wahhh saya memang suka buat quote2 neh. nak kena pk yang best2. thanks!

[k]o{q}i[n] said...

asal mmg nk duk lama kt malaysia, tp ko ada, rse mcm nk pinda je negara lain... muahahahahaha

aslann said...

Why I stay in Msia? Because in Malaysia we have a very reasonable oil's price and other consumables compare to others. Really reasonable yet very cheap ah! I like to stay in Malaysia! *crap.

Afsar said...

#fathiah: joinlah, untung2 dapatla masuk buku..hehe

#koqin: ko takyah pindah, biar aku pindah..aku pun bukan asal sini pun, nak balik Paris dah ujung tahun ni~

#aslann: tryla la letak quote tu. Aku like 100x,hahaha

Adam Roslan said...

Wow masuk buku! Haha.

No Plat Gagasan 1 Malaysia (G1M)

fairuz said...

ayat awal dah typo. "kuit" tu ape? HAHAHAHA

reez said...

hi semua

hantarlah cepat quotes kamu semua d page fb zubedy

https://www.facebook.com/pages/Zubedy-Publication/157386950959214

tapi click like dulu

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...