Sunday, June 12, 2011

Kaki Wayang: Kung Fu Panda 2

I know, I know, I know. hehe. Gediks la sampai 3 kali nak tanya, konon-konon ada yang respon la~ Eh, tapi mana tau ada yang response kan. Ok, I know, long time no see. Even nak balas BW pun tak nyempat-nyempat. Musim cuti sekolah, so I need to pay a little more attention to my little siblings. My lil brother pun baru lepas kena eczema teruk. Yerla dia sensitif cuaca panas. Sooo Sorry. Ikhlas ni, bukan macam Gambit yang minta maaf macam 'melepaskan batuk di tangga,'. Kikikikiki~

Adik-adik bising lama tak tengok wayang, so I ambil initiative bawa mereka tonton Kungfu Panda 2. I'm not a fan of cartoon. Last time, tengok Shrek Forever After 3D, starting jer dah tidur. Terbang RM18. Untuk Kungfu Panda starting cerita je, I dah menguap. But then it's only for 5 minutes. Then, dah mulalah storyline, plots, development of the characters. I was really intrigue to watch until the end.

Seriously, I had fun. The furious 5 was awesome. Suka sangat dengan tigress. Dahla suara seksi and it turns out rupa-rupanya suara Angelina Jolie. Patutlah~. It's hard to believe that I'm about to cry lagi-lagi scene Po Si Panda nak pergi menyelamatkan China dan tinggalkan ayahnya Si Angsa.

Lawak yang paling best, bila Po Si Panda ni tak pernah terfikir yang Si Angsa bukanlah ayahnya. I mean takkan dia tak pelik yang rupa ayahnya tak sama macam dia. But that's cartoon even something unreal do feel real. Love it. Graphic pun cantik so memang overall sangat-sangat puas hati.


P/s: I bagi 4 bintang, however cerita Ratatouille yang pasal tikus jadi chef still terbaik!!!! Later I review cerita KL Gangster. And don't be surprise dari mata I, Kungfu Panda lagi best~~~

24 comments:

Nur Syazana Mohammed Sani said...

Kung Fu Panda lagi lagi lagi best dari KL Gengster ,. nyesal tengok KL Gengster ,. ending same macam citer laen ,. 10 bintang untok Kung Fu Panda ^^

Afsar said...

#nur syazana : samalah pendapat kita..Tapi takper, nak buat review besok..hahaha

HAZWANmohd said...

bilelah nak tgok ni..
err betaun x tgok movie kat panggung! aha

Afsar said...

#hazwan: kenapa bertaun tak tgk???busy yer?

Syazwan said...

waahhh, ramai yang kata best nie..nak tengok!

Afsar said...

#syazwan: pergi tgk...best!

fairuz said...

hihi. kungfuuuu pandaaa :D

*dAty* said...

kungfu ..

Afsar said...

#fairuz: :)

#daty: panda..boleh..??haha

Aiman Ariffin said...

hahaha u r funny! u should watch madagascar. Omg. its so hilarious. worth watching! :)

Isteri Encek Bard said...

panda yang comel

Fahmi Mahat said...

mmg best kut, even tak tengok lagi. :P

cekungfu sket nak tengok

regards,
FahmiMahat

Awie Omar said...

takkan lepaskan peluang nak tengok

Afsar said...

#aiman: I'm funny??why..hehehe

#isteri encekbard: panda jer ke??hahaha

#fahmimahat: meh sini aku kungfu..hahah

#awieomar: cepat2 sementara stok masih ada..hahaha

angahIera said...

tgh tgk kungfu panda^^
suka gelagat si panda yg cute...

Afsar said...

#angahiera: samerla..saya pun..hihihi

Farierahasanz said...

hahaa , taa tgok pun lagi . byk sgt citer tuk bulan nie . . ekekee . .

tamak btol aku sampai naa tok sume sekali kan.?? hahaa

misz athiqah said...

baiknyer lah abang nak bawak adik2 gi tgk wayang..hehe...even kita pun pk 10x nak bawak ke tidak adik yg bongsu nie gi tgk wayang..padahal dah besar tue..=)


salam..jenguk jengah anda di sni..=)

Afsar said...

#farierahasanz: tgklah cepat...

#misz athiqah: takder la baik sgt..tanggungjawab..terima kasih yer, sudi jenguk~

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini tgk KFP yg 3D punye,.lagi besstt woo,.gelak giler2,.kelakr,.ahahahah

Afsar said...

#Nurul Aini: amboi....tak mampu nak tgk 3d, bajet lari..hahahaha

myFirdaus said...

x sempat nk tgok lagi. huhuhu

darkbatman said...

cte ne aku tgk 2 kali.. 2pun gelak x hengat..biase klau tgk kali kedua dh x gelak mane tp ntah.jalan cte dia best gile..kehkehkeh

I do I need Iman said...

sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee cite ne. tpi tak tgok lagi dari skrg!
tq komen page mwr ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...