Wednesday, July 13, 2011

I'm Back With Hot Story!!!!!

Maaf. Hari ni tiada WW, sebab dah 2 minggu tak update. Bukan merajuk, bukan terkilan, tapi I were travelling abroad. Hehe. Konon-konon mencari idea just for you guys but then I was drowning. Drowning dalam keseronokkan dunia, wakakaka.

Tapi gambar-gambar bersaiz 18MP, so it takes time nak download. Jadi untuk tak mengecewakan rakan-rakan taulan semua, I updatelah but its got nothing to do with my VACAY..kikikikiki. As you all know, dah almost  3 months cuti semester so I plan to live up my life to the fullest, yerla tinggal 1 bulan jer lagi, nanti dah semester baru, menyesal tak sudah pulak banyak aktiviti yang tertangguh.

So I plan not to work for the whole 4months, and just have fun for the time being. But I realized something. My weight is gaining more than ever. Dah almost 60KG ok. Perut pulak dah bulat, Cantik jer macam bola, siyes kagum sebentar!!!! Nenek, Atuk, Mama semua dah tegur, I tengok pun seram so right now I really worked hard to lose weight. Tapi takyah pergi-pergi gym ni, buat di rumah jer. Jimat masa, jimat duit lagi-lagi untuk manusia yang macam I yang hanya tau menghabihkan Boraih kek umah..hehee

I'm not a fitness trainer, so if one of you are reading my entry please forgive me for my mistakes what so everla.. Untuk jimat kos, I suggest this 3 things :

   1. SKIP ROPE

Korang melompat-lompat la depan laman. Kalau takder laman macam maner??
Dalam bilik pun boleh lagi-lagi yang malu-malu alah.


   2. SIT UP BAR

Sesuai kalau nak kecikkan perut, kikikiki. Tau macam mana guna tak??
Nak letak gambar sendiri bagitau cara guna, macam tak appropriate, Kang ramai pulak yang jatuh cinta,  
so korang tengok kat bawak ni.

 
Cara nak pakai :

1) Pulas ikut lawan jam seluas-luasnya, benda oren ni
2) Masukkan bawak pintu.
3) Kemudian, pulas balik ikut arah jam untuk ketatkan
4) Susahlah nak explain, nantilah aku buat VLOG, boleh??


1) Pasangkan bar
2) Kuncikan, pulas skru ketat-ketat
3) Kemudian, mulakanlah. hihi
4) Takpayah nak ada orang duduk dekat kaki lagi, mudahkan.


3. DUMBBELL
Ini bukan barang plastik ok. 6.6lbs sebelah, kira 3kg sebelah la. 2 belah 6kg.
Saja beli rupa gini, taknak gerunkan adik-adik, wakakakaka

Kalau yang mampu, tiada halangan untuk korang dapatkan peralatan yang lebih baik, pergi gym lagi bagus. Tapi as for me, buat kat rumah jer, sebab I ni taraf hangit-hangit taik lembu jer. Awal-awal ni memang kencangla, lepas ni bulan puasa I pun puasa la exercise tu, hehehe.

P/s: Yang Wordless Wednesday #2 tu bukan perut I ok, so takyah la nak berbalah-balah,hehehe. OH, btw, barang-barang ni semua boleh dapat dekat kedai-kedai sukan, tapi I beli dekat Studio R KLCC jer, sebab bajet kurang, pastu ada SALE pulak. Maklumlah, dah banyak melabur time holiday haritu~~~




54 comments:

[k]o{q}i[n] said...

untunglah ada fitness tools kt umh...weekend ni silalah menjoinkan diri eik...

http://koqinkaremo.wordpress.com/2011/07/13/41/

dayang said...

bez nye...kte mmg xbrtmbah berat bdn...xtau nk wat cmner.huhuu...btw,gud luck erk...

Afsar said...

#koqin: aku mmg nak join, tapi cukur jambul anak sedara arr..Tunda tak leh ker??hehe

#dayang: takper2, kamu dah cantik..hahaha

namaakulynn said...

selamat meneruskan misi lah ye. ;))

Afsar said...

#namaakulynn: baik2..akan diteruskan misi ini..kikikki

[k]o{q}i[n] said...

aku pun ada cukur jambul ank buah aku... bukannya suh ko duduk kt situ sehari suntuk.. free dtg la.. kang kata x ajak lak..

Afsar said...

#koqin: baik2..hehehe
insyaallah..terima kasih jemput..kikikiki

Fakhrul Izzat bin Ahmad Shukri said...

cute la ko pnye dumbbell ~ mcm mainan..hahaha. nanti bulan puasa nie ko akan kurus dgn sendirinyer ~ lalala~

Afsar said...

#fakhrul: I doubt that..dah bertahun, biler bulan puasa berat naik..hahahaha

Aliah said...

skip rope tu best..berpeluh melompat..

aslann said...

aku nak tengok ko uplod gmbar ko shirtless dalam masa sebulan lagi. menjadi ke tak workout ko ni..ahahaha..

Afsar said...

#aliah: haha, ni mesti biasa buat

#aslann: ok2, aku try..sehabis baik aku cuber..hehehehe

hawiz said...

pehh..........macho sial

shafiqabdshukor said...

hehehehe...
aku suke skipping...
dulu kat asrama...
x pki pon bende2 ni...
katil, lemari, paip air, etc jd barang senaman..
hehehehe

Eyda Syahida said...

faris... gambar ko mane?? :D

Mah@mahu said...

Kembali berfitness semula bagus lah info ini memang berguna untuk org baru mcm aku nak mula berfitness.. Nanti dah berjaya jng lupa lak ok hehehhe

Rafidah Farhana said...

Hampeh betul, satu pun aku tak tau ape mende. Hahaha! Memang sah aku pemalsa exercise..

Afsar said...

#hawiz: baru mula, tang maner yg macho tu??hehehe

#syafiqabdshukor: eh2 samer la..aku pun sama..tapi kat asrama senang kurus sebab makan tak sedap..hahaha

#eyda: tggula dulu..segan la skang..bulat sgt..hahha

#mah@mahu: tak luper-tak luper..jum mula sama2..kikikikiki

#rafidah: ko dah cantik, takyah exercise..dah, g makan..wakakaka

Pendamba Mawar said...

lets talk about money..haha

Syazwan said...

weh bro..
lama kau menhilang!.

aku tingin gak nak guna alat-alat di atas..

duit tak ada maaa..

Ahmad Haziq Azlan said...

60kg?
best berat....
teman nak naik 60 tak lepas2 lagi...
skiping mmg baik untuk turunkan berat badan....tapi makan tetap kena jaga la....sit up bar tak pernah jumpa lagi....dulu kat asrama buat kat atas katil je...kurangkan keceraan, senang ada tilam lembut....dumbell? pinjam boleh? hahahahaha.....tunggu masuk u nanti baru beli....

Che Deen™ said...

haha.. dumbell aku yang 5kg tu ade 1 je, 1 lagi kena rembat mase kat hostel dulu2

Afsar said...

#pendamba mawar: cepatla, open topic..aku on jer..

#syazwan: aku beli murah jer wei..ngah sale pulak~

Afsar said...

#ahmad haziq: ko tggi takper..aku rendah jer, tak sesuai 60kg..hahaha
sit up bar tu aku pun baru jumper, tu yg angkut~~ biler nak masuk u??
nak pinjam amik kat umah..hahaha


#Che deen: aku pakai 3kg jer dulu, sebab tu jer yg ader time tu..

nurul honey said...

waaa.bagus betol rajin senaman...nurul pergi gim je..takpun jogging petang2..3 x seminggu je..huhu~~

Ahmad Haziq Azlan said...

hahahahaha....nampak benor kan afsar kurang ketinggian...jadi kalo 60 memang montel la....hohohohoho~~~
masuk u lepas raya nanti...


meh singgah

Tak Sabar Tunggu Hari Jumaat

Anonymous said...

kau masuk jew gym kan senang~usop

Afsar said...

#nurul honey: woooo, hebat tul..hahaha

#Ahmad haziq: ek eh, biler pulak aku montel??hahaha, ok2 aku otw~

#usop: nak keluar rumah pun aku malas..buat indoor jerla..hehehe

H.J said...

aku 60kg tak bulat lg perut..hehe

Afsar said...

#hj: hahahahaha..ok2..aku paham..kikikiki

hawiz said...

update laaa...nk2..

Afsar said...

#hawiz: oi pakcik, aku baru update ni pagi tadi..hahahaha...

Aman Ibrahim said...

lawa la badan pasnih haha..
All the best in your fitness, paksa diri work out, jgn malas..

Farierahasanz said...

eceh , cantek btol perut kaw membulat .

aku pun tumpang kagum nie , wahaha

*mane aku tgok perut kaw tah =p

nuruhuda_329 said...

singgah n follow kamoo^-^

amir aizat said...

ohsem!

J-Are said...

kalau nak kurangkan kat perut kena joging.. sit up utk sixpac.

nnt kalau sit shj, without jog & diet yg betul nnt takde sgt nmpak perubahan dye..

nway, gud luck..

http://bachelorofcustomerservice.blogspot.com/

Nur Syazana Mohammed Sani said...

eh ,. kalau buat sit up pun boleh kurang kan lemak kat perot kan ? lagi mudah ,. xperlu kuo kan cos :D

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/adore-with-him.html

ame elms ! said...

hey there faris ! ohh , dont forget to check this out ya .

http://pucukandubi.blogspot.com/2011/07/and-i-chose-these-blogs-for-today-6.html

take care ;)

äþèéž™ said...

hi. what a nice blog. lurve to read your thought. your writinng. cheers. happy weekend.
http://duniaapeez.blogspot.com/

Farhana Jafri said...

dh lme cri fitness tool cmtu.. xpyah ssah suh org pgang kaki kite.. smoga perut anda kmbali flat.. hik3

jemput singgah ANASAURUS :)

schaze zainn said...

my company ade provide gym untuk pekerja, dulu slalu gak pi, tp skrg dah mls..hikhik

p/s: dumbell tu mcm dr plastik je.. xP

Afsar said...

#aman: nak body lawa cam kau la..hehehe

#fariera: sebab tu aku malas join gath, MALU!!! kikiki

#Nurulhuda: thanks yaw~

#amiraizat: ohsem 2x.hihihi

#J-are: thanks for the info bro..baru tau~

#syazana: wokey2, jap g aku datang

#ame elms: dah checkla..thanks yer

#apeez: thanks bro..dont worry..

#Farhana: insyaallah, thanks yer

#schaze: haha, dumbbell tu betulla..hehehe

pu3mas said...

hi awak.. rupa nya mas dah follow awak lama dah,.. jus mas jarang on9.. n now kite dah mai on9 balek.. jom la terjah..

Darkbatman said...

usaha 2 penting bro... nampak bgs ngn bende alah ne..dumbell 2 nape 3 kilo je?kehkehkeh

Hafizi Sakan said...

teringin nk ade sixpad!..tp malas exercise..(http://kitamengonsi.blogspot.com/ ....jom singgah dan follow)

oja_alia said...

MUAHAHAAAA!!banyak2 bende ni berminat dekat taki skipping tu...teringt main bende tu waktu skolah rendah..errkk!

MizzDija said...

wah..nk 6 pack abs ke..hehe

dayangkueffazulaikha said...

fitness first ~~ hehehe

iPai said...

mantap gila 6 kg ..

thank u sebab upload banner kat blog ..

Abang Stalker said...

hahaha... :)


afsar dak hensem oi,da jd bulat skrg ye.

wwawawaaa ;)) perut cm bola.mn 6P?da hlg jd bola. :P

xpe2,semangat tau turunkn 5.9kg. ;)

Afsar said...

#pu3mas: yer ker??rajin2la kita singgah-menyinggah k...jgn putus sahabat..:)

#Ayie darkbatman: hahaha, 3 kg tu sebab yg lain sumer dah abis..malas nak tggu..kang semangat hilang..:P

#hafizi: aku pun malas2 ni..tapi target sebelum raya..hihihihi

#oja_alia: selama ni aku main adik aku punya..yg bebudak pompuan main tu..wakakakak

#Missdija: eh, takla..nak kurus jer..hehehe

#dayangku: ish, tak mampula fitness first..kikikiki

#Ipai: no probs..banner, kat ner ek??hahahahah

#abangstalker: oi, mengutuk plak..hahaha
takpe2, tggu sebelum raya..ecehhhh~

Nyamuk Terbang said...

ptt la..msa first2 msuk kau nya blog..aku bru nak tnya kau nie fitness nya icon ka..wahaha

NURUL NATASYA AMIR said...

Abg tough kita ohoooo haha :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...