Tuesday, July 26, 2011

Entry Sumbat - Part 1

Haluuuu~..First of all lepas ni taknak berjanji lagi. Konon-konon paling lama tak update adalah 2 minggu. Tapi kalau korang perasan, almost 3 weeks I didn't update any entry, even a short one. So for today, I've decided to cut everything short into 1 entry. Sebab itu, dengan bangganya I promote Entry Sumbat, kikikiki. Manalah tau kut-kut lepas ni boleh jadi #TrendingTopic worldwide, takker bangga Cik Senah~

Tanpa berlengah, I akan rangkumkan segala aktiviti-aktiviti sepanjang kehilangan I sejak 3 minggu.

MINGGU #1

I was at my aunt's house for my second niece Cukur Jambul. Kejap je dah 2 anak buah sebelah mama. Everything was perfect. Sekarang I dah jadi Uncle agak-agak nak panggil Uncle aper??
Uncle Ash/Uncle Is/Uncle Mat. Sekarang You'allz boleh bagi pendapat. Sorrilah tak mampu nak buat Giveaway Nama Uncle Terbaik, hehehe..Alang-alang nak puasa ni, anggap jer la korang sedekah Idea, :)


Sejak tengok color Purple buaian ni, I've decided to have Purple Baju Melayu. 
Korang bagaimana??Ewahh, bajet ader orang jawab,kikikiki

Alahai manja Uncle, dah besar nanti sure lawa macam mak dier

Ok tak shot ni? Saja letak, nak test respon peminat.. :P
Sejak guna DSLR, banyak benda I belajar~
MINGGU #2

This is the toughest week. I'm busy preparing my Piano Exam. Giler Kentang ah. I dah lamer stop main piano, so now adik-adik yang continue. But then cuti semester lamer sangat, so I've decided to take exam. Tapi yang bestnya, during exam day, I yang lebih nervous dari diorang. Pelik jugak tengok budak-budak ni bukan main rileks. Both my sister and brother ambil exam jugak.

Biler I tanya, dengan selambanya my sister cakap " Tak nervous pun, this is not my first time. Dah biasalah" . Ewahh budak ni, bukan main lagi. BTW, exam piano ni under Associated Board Of Royals Schools Of Music (ABRSM). This time around the exam was held at Prince Hotel Kuala Lumpur. Result keluar around August. Harap-harap Invigilator Mat Salleh tu bagilah lulus, aminnn.


My sister is much higher grade then I am. I banyak tertangguh, sebab malas.

This is his first time. Tapi bila sampai, dia tak risau nak exam.
Yang dia risau, tak dapat tengok SpongeBob, Grrrr

MINGGU #3
 
Minggu ni paling crucial!! Sebab I mengikut jejak langkah Datuk Siti join Askar Wataniah. So I've been busy training. Hehehe. Ingat senang ke nak jadi askar? Training gila-gila punya. Tu lah, dulu PLKN tak dapat, kalau tak mesti dah biasa. Let's check it out my training dekat Camp :

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Amacam?? Terbaik tak?? Wakakaka~

Apa barang M-16, Sekarang ni I tengah berlatih pakai
Deploy CS-6 & Recon CS-6, :P

 Manerlah tau kut-kut I jadi Soldier of the Month, 
I suro dorang pampang gambar ni depan Magazine Maskulin, Boleh???
Budak-budak zaman sekarang maner main guli, konda-kondi. Adik-adik I naik basikal pun FAIL. Tapi I taknaklah ketinggalan bila diorang main benda alah ni. I pun tak tau wujud benda NERF ni. Sekarang I pulak yang over. Excited giler!!! NERF ni, macam-macam set ader, I ingat before sambung belajar balik I nak khatam semua koleksi,hehehehehe.

P/s: Sorrylah kalau I tak selalu update lagi. Next time kalau lamer sangat tak update, I buat je #EntrySumbat Part 2 ok? Tak sampai seminggu nak masuk bulan puasa, Semoga Ramadhan kali ni akan membawa 1001 keberkatan untuk semua. Kalau tak tahan sangat rindu, ehem2 add jerla TWITTER. Klik Sini Untuk Add

37 comments:

Mr.NS said...

entry pon bly sumbt2..ingt tauhu ja bly sumbt..

myFirdaus said...

minggu #3 memang sengal. macho jer gaya. kah3.... sumbat, mmg sumbat...

yad'z said...

haha.. wahh .. piano lesson.. lame dah tinggalkan.. huhu... nak panggil uncle ash ish ush.. bolehh? ahhaha

Eyda Syahida said...

farissssssssss!!!!!!!!! rindu gile kat ko.. ekekekee~

azrijohan said...

hahaha...bajet M16

namaakulynn said...

buaian comeyy..

p/s:noticed buku tun.m..pjm sehari.haha ;))

MiN SaFi said...

kah3~ hebat dowh m16 tuh. haha~ adoi2!!

Afsar said...

#Mr. NS: ha, jgn taktau..Jimat entry,kikikiki

#MyFirdaus: sejak cuti ni, tahap kesengalan aku makin meningkat..haha

#yadz: Hahaha, gempak gak camtu

#Eyda: ni aku dah datang ni..Rindu lagi tak??hahaha

#azrijohann: ha, jeles lettew, kekeke

#Namaakulynn: la, apsal tak cakap..meh2, no hal nk pinjam :)

#Min Safi: Ko nak try tak??nanti aku bawak..kahkahkah~

Farierahasanz said...

caitt.!! tak senonoh tol . aku ingt kan masuk askar wataniah btol2 . . sekeh ko kang. . hahaa

btw , menatang alah yg ko pegang tu kan aku berkenan kowt kaler nye. . haha

hafiz hafizol said...

aku nak pinjam spek ko jek hahhaaa

Afsar said...

#farierahasanz: ala, aku gurau2 jer...terkejut beruk ker??kikiki

#hafiz: meh dtg umah..pakai gps cari,hahahha

aHmaD haRieZ FuzeIN said...

memang sumbat abis la..aahahh! nk suh pnjg entry..letak
.
.
.
.
.
.
.
.
^
ahhahah!

hawiz said...

sungguh tak ley blah..ahahaa

schaze zainn said...

wah sumbat ye xP

uik serious ke masuk askar ni?haha

Pendamba Mawar said...

3pic last..peh smarttttttttttttt

Afsar said...

#ahmad: tak buat pun mmg dah panjangla..kikikiki

#hawiz: prof marah ker??wakakaka

#schaze: hahaha, pengsan la aku kalau masuk~

#Pendamba mawar: aku dh gain weight la..macam tak jadi jer sesi senaman~

Nurarnida Sabrina said...

adik2 kau comel.xmacam melayu. Btw, patot lah aku rasa mcm aku dh lupa sapa si afsar.HAHAHAH.sebab kau dh lama xupdate

Ahmad Haziq Azlan said...

3 pic ni hampeh tak macho....hahaha...dah macam main polis entri je....hehehehe

Afsar said...

#nurarnida: lamer giler aku tak update..muker aku tak macam melayu jugak ker??kikikiki

#ahmad haziq: main dgn adik2, takkan aku nak pakai suit pulak,wakakaka~

Eazy Izzuddin said...

hahahah...
memang sumbat habis lah...
xD
eh piano pun ada exam?

Afsar said...

#eazy: nak naik grade mesti ader exam..

amir aizat said...

nice hammock! wataniah sgt,haha

aslann said...

panggil je uncle mat, classic skett.haha

untunglaaa pandai main piano...

training ko mmg terbaik, dalam rumah xkene panas kan... :P

Afsar said...

#amir: kikikiki, gigih aku~

#aslann: uncle mat sebelah ayah aku dah panggil..dalam rumah training redup sikit, wakakaka~

fadbtb said...

wow..ohokzs...zzzz...

Nur Aizureen Md Zahir said...

faris : wahwah ko ~! kemain ag..besh baca entry ko kali neyh..sounds happy kan..neway..rindu nk lepak ngn ko ^^

cheqhaizan said...

best entry......huhu..

piouspdosh said...

lepas ni leh serapkan kau dalam tentera la. Hahaha... Trainign dalam umah tu, takyah risau sunburn...hahaha..

Piano tu mcm menarik je. Belikan satu kat aku leh? :P

p/s: aku dah follow twitter kau.yeaah!!

Rohaizam Rosli said...

uhuhu... bestnya blajar maen piano... huhu... iejam xpandai2 pon... sbb blajar sendirik pehtu cm teruk jer maen so start la malas... hahaha...

Hans said...

hahahahaa
kalau masuk askar wataniah macam tu je seksannya memang ramai la join
kekekekeke

Aman Ibrahim said...

hahahhahaha pic2 last tuh mmg x boleh blah.. harapan tinggi nak jadi soldier and masuk majalah maskulin. Enjoy ur life bro.. happy always

nazira said...

Hahaha.. yang minggu ketiga 2 xleh blah..sempoi..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

NURUL NATASYA AMIR said...

psst.Purple terbaik.Okbaii muahaha

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

comel nyeeeee buaian tuuu!!
tapi kalau pink lagi comel. hehek :P

ayie said...

haha..terbaik la.. nak jadi soldier yee..nak masuk magazine yee..hehe


selamat berpuasa..:)

sekamar rindu said...

salam..

terbaik....

kunci locker said...

hahahaha...entri ni??mcm pnh bce...wakakakak...entri laen??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...