Monday, February 13, 2012

Sorotan 2011 (Part - 1)

Eh!!! Jangan Lariii, you guys tak salah entry, tajuk pun betul 2011..I know, I know it's been 2012 already but keep on reading, then you'll know~

Salam 1 Malaysia, Salam 1 Dunia!!! (Bajet blog dah sampai status International, hehe). Helloooo, sebanyak mana anda merindui saya, sebanyak itulah saya merindui anda, hehe. I'm so happy to be back eventhough I never been out from Malaysia, huhuhu. First of all, this gonna be a very long entry since it's been ages since my last post.

2011 ada banyak kisah, but since I stop writing around November 2011, so kiter sambung from there ok. (Teruskan meng-Scroll kebawah).
Pertamanya, kepada 850 Followers, I'm sorryyy begitu juga kepada Silent Readers, kawan2, & sahabat handai. Dalam hidup ni kita hanya mampu merancang, tapi hanya Allah yang menentukan. Percayalah~

Life's has been good for me around November when I've been selected to be part of "Green Event Management Convention 2011". It's been a great opportunity to be in the team and to be able to learn so much. Kudos Pawana Event~

I paling suka baju korporat tu. Dahla free, santekkk!!!

Tapi yang paling best bila I sekali lagi menerima Anugerah Dekan untuk kesekian kalinya. Terasa nikmat yang Allah S.W.T. kurniakan. Lepas Allah bagi satunikmat, dia tambah lagi nikmat seterusnya~
"I feel blessed and I would just like to share this with my family, friends and lecturers who always be there for me. I will keep on working hard because this is not the end, there's so much to be accomplish, Pray For me"
Perghh!! Bajet Grammy sangat, hehe..Maklumla ter-inspire tengok Adele menang 6 Grammy sekaligus huhu~


*PENGSANNN,  Mak Jemah pun tutup muka dengan tudung saji kalau pakai.
Anyway thanks Faculty untuk present ni, pen  and a lot more.
Cuma next time kalau dapat duit pun best gak, hehe~
Sorry, gambar xclear tapi takperla bukannya hensem punn, kikikiki~

Tapi ibarat kata pepatah "Panas tak sampai ke petang, bila hujan ditengahhari" (Betul ke ni? Taram jerla) Macam tu lah jugak hidup I bila 2 days after that, I ditimpa kemalangan. Terasa dunia ni gelap, hancur hati I bila diuji Allah.

 Mood Blogging hilang sebab ni la, I lost interest in writing, 
Maybe sebab trauma kut, hehe ~

Tapi tulah manusia, bila diuji kita rasa macam "Thats the end of the world". Dan kadang2 I menyalahkan takdir sepanjang berbulan menantikan kenderaan ni siap. Dan of coursela I kena marah ngan mama sebab bercakap macam orang takda Agama. I tak bersyukur dengan nyawa yang masih dipanjangkan. Jangan ikut jejak I, dan percayalah setiap yang berlaku ada hikmahnya. I sekali lagi bersyukur kerana dapat merasai hikmah-hikmah itu :

1) Sejak dari bermula accident, housemates I terus membantu menguruskan segala-segala start dari Report polis sehingga seterusnya since I waktu tu dah trauma.

2) Housemate I bersungguh-sungguh menumpang dan menjemput I dari kelas, ke kelas. Ada yg sanggup bagi kunci kereta suruh I bawak pergi kelas~

3) Classmates I ada yang marah kalau I balik naik bus sebab maklumla kdg2 seganla nak tumpang kete dorang. So pagi2 ada yg akan kol tanya jika I nak menumpang~

4) Faculty-Mates pun selalu telefon nak ajak I keluar makan, tumpangkan g kelas bila Kereta I masih di bengkel.

"Housemates,Classmates, Faculty-Mates" hanyalah kategori, hakikatnya korang semua I memang dah anggap sahabat I dunia akhirat. Bila I susah, I tak rasa susah in fact dimanjakan lagi. Kalau orang cakap kawan senang , memang senang nak cari & kawan dimasa susah memang susah nak cari, bagi I peribahasa tu silap sebab I have both. I sangat-sangat bersyukur

Korang maybe taktau, tapi everyday dalam solat I akan mendoakan semua semoga kita tak akan terputus ikatan sehingga ke akhirnya. Special thanks jugak untuk Mama, Ayah & adik2, You are my Pillar of Strength  LOVE, LOVE, LOVE you guys soooo MUCH!!!!!

P/s: Jangan terkejut, Insan yg terlibat sama dengan accident tu pun dah jadi kawan I..hehehe. Sometimes, Allah mempertemukan kita dengan cara yg Horrible dan paling tak disangka-sangka. Nantikan part seterusnya bila I membawa hati yang lara. Nak tau kemana?? Stay Tuned, wakakakaka!!!

 

31 comments:

hawiz said...

pehh..dh bln feb..bru nk post..dasat kaw

[k]o{q}i[n] said...

aku tunggu je nk ada org tu nk bwk aku g ronda2 kl..huhuhu

Afsar said...

#Hawiz : aku mmg buat kelainan, hehehe

#Koqin : dgr2 ada SBMegaGath, time tu aku sure datang..hehehe

cikshahida said...

sebanyak mana anda merindui saya, sebanyak itulah saya merindui anda..suwitt gile..bhahaha

.miSz bubbLe. said...

setiap apa yang berlaku pasti ad hikmah yaw abam :))

Hans said...

mak aih...memang peram lama cerita nih
hahahahahaha


P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

Afsar said...

#Missbubbles : yup!!! aku blaja benda tu biler dilanda musibah!!

#hans : mak aaiihh, sempat promote~

kim heeruul said...

perhhh.. habis jahanam kereta lu..
-shazwan sept-

モハ said...

international ke maner tuh? hehe

Afsar said...

#Kimheeruul : benda dah nak jadi..heheh

#Aizdean : harap2 ke Korea..hahah

azri johan said...

perghh, dah setahun punya cerita ni :D

Afsar said...

#AzriJohan : tahun jer lain..hahaha

Aliah said...

first: welcome back..lama meghilang..kedua..congrats dpt anugerah dekan..share tips leh? ketiga: anggap apa yg berlaku mungkin ade hikmah..maybe kita x sedar..and last..aku tunggu part 2..haha :p

man yusoef said...

tak de pon ko mention nama aku..tak de pon..kau tipu..pentipu!!! haha

Fakhrul Izzat bin Ahmad Shukri said...

bestnya entry abang faris ~ hapdek la lagi~ haha

aslann as said...

nama aku pun takda. k bye.

Shafiq Hashim said...

Salam

First : Tahniah Dapat Anugerah Dekan..Semoga Berjaya Memakai Selempang Til Convo

Second : Untunglaaaa Kwn2 Sanggup Tolong, Naik Kereta Pegi Kuliah, Aku Jalan Kaki, Dh La Jauh..Sadis

Third : Tahniah Akhirnya Update Blog Sudah Lama Bersawang(^_^)V

Afsar said...

#Aliah : menghilang tak kemana, dok sibuk rakam album, ewahhh..hehe

#man yusoef : nanti aku buat entry khas aku mention nama kau 1000x.. boleh??hihihi

#Fakhrul : boleh hapdek, tapi nk souvenir Barca dulu.. :P

#aslann as : ko saja je pakat ngan man kenakan aku..wakakaka~

#shafiq hashim : eh takde bus ke kat situ?? takperla jalan kaki leh kurus..hehehe

kunci locker said...

eeeyyyuuuuu...pki i yg tak boleh belah tu...wahahaha, lawak ler...peh, kenangan 2011 tu, terbaek...aku pun nk tulis r kenangan aku cmni...hehee, oh ya...kete lu amacam? ke dah beli bru? hahaha

Afsar said...

#KunciLocker : cis gelakkan aku...takper2..weh buatla, aku pun rindu kt blog ko jugak.. Kete aku oklah..nak beli kete baru?? bak duit..hihihi

aneff.marhfiz said...

buat part 2 cepat !

Afsar said...

#aneff.marhfiz : hehehe, apsal??kikiki~

amier azrul alias said...

wah patut bersyukur dianugerahkan kawan yg sentiasa bersama hidup dan senang.
by the way, kejadian yg berlaku atas muka bumi ini mmg ada hikmah nya dari Allah.

cik pieja hut said...

yang orang mungkin ta percaye itu lah , berjumpe saat yang kite tak sangka . lastly dia jadi kawan kite . malah kawan lebih mesra . kan ? saye pernah melalui keadaan sedemikian

Phat said...

ptt la lama menghilang...tp setiap kejadian pasti ada hikmah kan

Nyamuk Terbang said...

teruk ker accidnt??

cyclon0511 said...

Sapa orng yg langgar kau sampai jadi kawan kau..drama sngat..

cyclon0511 said...

Ni kawan lama kau.usop.haha

cyclon0511 said...

Sapa orng yg langgar kau sampai jadi kawan kau..drama sngat..

cyclon0511 said...

Sapa orng yg langgar kau sampai jadi kawan kau..drama sngat..

♥ Cik Zack ♥ said...

thniah :) hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...