Monday, September 5, 2011

Salam Perantauan Aidilfitri

Haaa, jangan kata lambat wish. Raya baru masuk minggu ke-2 so kira awal lagi la ni. Rata-rata, puasa 6 pun belum start lagi kan. Maklumlah hidup student macam I, busy memanjang. Raya pun macam tak Raya, #bajet. Kalau makan ketupat rendang, ingat-ingatlah mereka yang berada nunnn jauh di seberang laut. Tahun ni ada yang tak dapat balik beraya, kesian~

Jadi dikesempatan ini saya,

Ahmad Faris Syazwan Pelajar Tahun 2 Ijazah Sarjana Muda Event Management University of Manchester ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada rakan-rakan kawasan perumahan, rakan-rakan SK BTHO, SM Sains Selangor, UTM, Bloggers, Followers, Silent Readers, Blogwalkers, Twitters, Octoves, dan akhir sekali UiTM. Jika ada salah dan silap, terkasar bahasa. Buat-buatlah lupa. Hahahaha.. Mintak maaf la wei, 0-0 semuanya, termasukla hutang skali, boleh???kikikikiki

 Sila abaikan muka bibik dibelakang itu. Angin sebab banyak pinggan nak kena basuh kut..hahaha

Amacam, best tak salam perantauan aku?? Bukan senang nak buat salam perantauan ni, sekali sekala baru dapat peluang..hahaha. Dah2 bulan-bulan baik ni, tak baik menipu. So abaikan salam perantauan aku yang bajet oversea tu, padahal domestik jer, nama pun UiTM, kikikikiki

Tahun ni theme kaler Merah MakNgah. Takda ikut saper-saper, citarasa sendiri. Cumanya kaler Merah yang diingini tu tak dapat, sebab habis stock. Satu KL tu mencari. Jadinya, tahun depan sebelum puasa aku g tempah Baju Melayu, Qada' yang tahun ni punya. Yang ni beli ready made punya, itupun saiz dah abis, terpaksala oter apa yang patut.

Raya macam biasa, Kuala Lumpur. Sebab ayah orang sini. jangan kata tak meriah. Korang yang tak pernah raya KL meh sini. Konfem taknak balik kampung,hehehe. Tambah pulak Atuk, Nenek, Adik beradik Nenek, Anak-anak adik beradik nenek, adik beradik ayah, anak-anak adik beradik ayah @ sepupu, semuanya sekitar Lembah Kelang, maner tak meriah!!!!!

Jangan terkejut, satu keturunan sepupu semua giler bergambar. Kalau ada yang kata aku giler enterframe, ader lagi yang giler2..wakakakakakak~

Cumanya tahun ni, sempat juga pulang ke Kampung sebelah mama di Segamat, Johor. Dapat juga menziarah pusara atuk & nenek.. Al-Fatihah~

Kalau ada yang masih belum pulang ke kampung, pulanglah..Bukan hari raya jer, bila-bila masa. Jangan menyesal di kemudian hari~

Btw, 2nd hari raya pergi main boling dengan cousin yang disayangi, dan 3rd hari raya, all 8 of us dah melepak dekat SanFrancisco Steakhouse KLCC. Love you Kakaks, and Abangs!!!!

Thanks Abang Nik, Yummeah~~~~

 Thanks Kak Che Ju..Sedapnyerrrr~


Bukan main seronok adik-adik, biler Kak Che'Anne Belanja toys..hahahaha
  
P/S: Thanks Kak Cheju & Abang Nik, Kak Che Anne, Kak Ikin, Elyna, Haziq, Ayum, Ariana, Arisa..It just that Abang Boboy sorang jer missing. But today he's coming back from Japan, yeay!!!!
Love you guys Soo Much~

P/S: Echa, Heri, Ijat, Iwan, Kak Anis & Abg Faizal, Kak Fiza, Aliya, Mukhsin just to name few, maklumlah sepupu ramai sgt hahahahaha, tahun depan shoot raya dekat tepi tasik pulak.Raya tahun ni paling best!!!!.wakakakakakaa



19 comments:

myFirdaus said...

slamat raye "makngah"....

Afsar said...

#myfirdaus: Selamat hari raya Senah...wakakakak

aslann said...

baju melayu johor. haha.

Phat said...

selamat hari raya afsar

http://phatthegreat.blogspot.com/2011/09/raya-pertama-2011.html

Paris Hilton (M) said...

silamat ali laya

Eyda Syahida said...

farisssss... nak duet rayeee!!!

Afsar said...

#aslann: mak aku orang johor la bro..

#phat: bro, selamat ari raya jugak...~

#Paris hilton: ingat sambut krismas jer..hahahah

#eyda: aku keje pun belum, ko dh mintak duet raya..hahaha

tieka said...

hahaha..sama lah warna baju raya..warna merah..hahaa..selamat hari raya..

Afsar said...

#tieka: wut gathering blogger baju merah boleh??kikikiki
0-0 yer, maaf zahir dan batin~

Fiera Pirot said...

selamat hari raya nyahh...erkkk..hahaha..

Farierahasanz said...

lawa selipar raya kaw.. selamat hari raya =)

Fiera Pirot said...

selamat hari raya nyahhhh!..erkk silap...hahahha...

haniff sani said...

selamat hari raya faris..

Nurarnida Sabrina said...

merah baju raya kau nyah! HAHA

Btw... Pak cik, duit raya pls.Hihihi

Afsar said...

#fiera pirot:nokssss, selamat hari raya..wakaka

#fariera: selipar jer mampu wei

#haniff: bro, biler dpt lepak lg???

#nurarnida: nk duit raya jer pggil pkcik..tp mmg aku dh ader ank buah pun..hahaha

zikeryhassan said...

dapat toys gak ke? hihi

Afsar said...

#zikeryhassan : beli card game monopoly jer..hahahaha..malu kalau nak beli toys, dah besau~

cikshahida said...

merahnye mak ngah...
cantik :D

Mah@mahu said...

Bakal lahir lagi seorang masterchef kat sini lak huhuhuh...

https://www.facebook.com/welovemasterchefmalaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...