Wednesday, December 1, 2010

Style: Lelaki & Shopping Part 1

Bukan perkara luar biasa jika kita dengar Lelaki kini suka bershopping. Ada yang sanggup menghabiskan ribuan ringgit. Pelik ke?? Dulu mungkin, tapi sekarang, di era-era metroseksual ni, lelaki memang sangat-sangat mengambil berat penampilan diri from head to toe. Tau tak??, peratusan menunjukkan kaun adam lebih ramai mengunjungi Shopping Complex berbanding kaun hawa!! Serius tak tipu, peratusan cakap..hehe.

Tapi kalau dilihat secara kasar, memang betul pun, takpercaya, lihat pada market sekarang. Semua produk yang dulunya untuk wanita, kini dah ada versi lelaki. Contohnya macam produk FOR MEN, yang memang dibuat khusus untuk lelaki..Lelaki yang gemar bershopping ni atau tergolong dalam SHOPAHOLIC lebih menggemari barang-barang berjenama, walaupun ianya FAKE. Yela kalau beli kasut Nike dekat Petaling Street, bukannya orang tau pun. Janji Nike!!..


Bagi aku, ada 2 kumpulan Shopaholic :
Golongan petama : Mereka yang gemar bershopping, dan barangan yang dibeli memang asli, sometimes mencecah RIBUAN ringgit. Suka kepada pusat beli belah terkenal, senang nak dapat.
Golongan kedua : Mereka ni suka membeli belah,tapi barangan yang dibeli kebanyakkan FAKE. Biarlah menang gaya. Selalunya tak kisah membeli di tempat-tempat bundle/ uptown/Petaling Street.

Anda golongan yang mana?? sila beri feedback..haha

Tak kisahla anda golongan mana, yang memakai pun anda. Cuma janganla terlalu obses dengan jenama terkenal sehingga lupa Barangan Buatan Malaysia!!!!

 Seronok bila ada teman pershoppingan (ayat baru) yang bijak membeli.
P/S: Rindu saat-saat ini,sekarang semua belajar jauh.


6 comments:

WZulhilmi said...

dua2 bukan aku.. sbb aku suka beli makanan je.. hahaha

uit dh mintak permission tuan badan ke ko letak gambar dia nih.. Hahaha

Afsar said...

#promote tuan badan ni..heheh

DynaTaha said...

Sy kategori golongan kedua. Best wooo shopping tmpt murah, boley beli byk =) mall favourite sy, times square =)

nisa' said...

faris! aku dah start blog blk.. lamee gile ko komen kt blog aku dulu2 kan.. now baru nak link.. haha

Anonymous said...

AKU Nak SAMAN KAU coz guna picture aku..hahahahaa.usop~~

DEAN said...

Almost kepada golongan pertama (tp bukan golongan kedua sgt) sebab ble nak beli something, tgk jenama, kalu fake, then ak tahan nafsu nak shopping. So, move on, beli barang yang perlu jer dulu. Duit baki, simpan utk beli yang good quality punyer barang, right?

Same with foods, kalu ad 2 jenis makanan yang hampir same tp harga satu tu mahal, ak prone to yg mahal punyer, selalunye lagi sedap

P/S: L'Oreal Men Expert adalah pilihan ak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...